Voordelen terrasoverkapping t.o.v. pergola zonwering

Terrasoverkapping
Vouwdak
Wonen
Terrasoverkapping-met-vouwdak-in-tuin

Een terrasoverkapping met vouwdak van doek verward men soms met een pergola zonwering. Beiden types weren inderdaad de zon. Toch zijn er verder grote verschillen. We lichten toe waarom een  CORNELS terrasoverkapping met vouwdak een beter alternatief is voor een pergolazonwering.

Vouwdak -Terrasoverkapping-met-ledverlichting-CORNELS
Terrasoverkapping-vouwdak-CORNELS-NAVI-ECO-Base-serie

Waterdicht doek, ook bij flinke buien droog op het terras

De grootste verschillen zitten in de constructie van het frame en het type doek. Zo is het doek van een terrasoverkapping met vouwdak voorzien van PVC doek. Zowel het verduisterende als het lichtdoorlatende PVC doek van de terrasoverkapping met vouwdak is waterdicht. Ideaal dus wanneer er een flinke stortbui is dan blijft u lekker droog zitten. Een pergola zonwering heeft een waterafstotend doek; dit houdt uiteraard enigszin regen tegen, maar bij flinke buien of langdurige regen, lekt dit wel door het doek heen.

Stormbestendige zonwering

Dankzij de sterke aluminium constructie noemen we de terrasoverkapping met vouwdak ook wel stormbestendige zonwering. Dit type dak is veel beter bestand tegen stevig wind als een pergola zonwering die u al snel moet inschuiven om te voorkomen dat deze stuk waait.

terrasoverkapping-met-vouwdak-bij-boerderij
Inschuifbaar-vouwdak-terrasoverkapping

Grote terrassen overkappen

Waar een pergolazonwering gemiddeld tot maximaal 6 meter uitval kan, is het bij een overkapping met vouwdak mogelijk om terrassen van 13x 10 meter te overspannen uit een overkapping. CORNELS overkappingen zijn volledig maatwerk en dankzij de modulaire opbouw onbeperkt te koppelen, zo kan elke afmeting gerealiseerd worden.

In feite is terrasoverkapping met vouwdak in vrijwel alle weersomstandigheden te gebruiken. Zeker wanneer ook de wanden zijn gesloten, geniet u jaarrond van uw terras.

Complete tuinkamer realiseren

Het frame van de terrasoverkapping  met vouwdak is ontworpen om ook af te kunnen sluiten met bijvoorbeeld glaswanden. Dit kan ook nog op een later moment. Door de wanden te voorzien van glazen schuifdeuren of glazen vouwwand ontstaat een comfortabele tuinkamer om alle seizoenen te gebruiken. Andere wanden plaatsen kan natuurlijk ook, zowel houten of aluminium louvres, rabatwanden of screens. Voor een speels effect behoort een combinatie ook tot de opties. In ons blog ‘Terrasoverkapping omtoveren tot complete tuinkamer’ lichten we dit verder uit.

Ingeschoven-dak-terrasoverkapping-CORNELS
Terrasoverkapping-met-vouwdak-aan-de-gevel

Landelijke stijl

Een terrasoverkapping met vouwdak past heel goed in een landelijke tuin. In deze blog gebruiken we foto’s van dit prachtige project, landelijk gelegen in Groningen. Bekijk meer van dit project.

Voordelen vouwdak t.o.v. pergola zonwering

Samengevat biedt de terrasoverkapping met vouwdak veel voordelen ten opzichte van een pergola zonwering:

Plan uw afspraak

Yes, elevate my outdoor space. Realiseer uw woondroom met een vouwdak of een complete tuinkamer. Maak een afspraak met een CORNELS dealer. Op basis van uw informatie en projectlocatie selecteren we een gerenommeerde, gespecialiseerde dealer. Zij vormen de perfecte match met uw outdoor wensen. Na een uitgebreide inventarisatie volgt professioneel advies. Alle wensen en mogelijkheden worden op maat uitgewerkt.

Deel dit artikel

Terrasoverkapping omtoveren tot complete tuinkamer

Is uw tuin dé plek waar u tot rust komt? Of graag lange avonden door brengt.
Lees bericht
Luxe-tuinkamer-glazen-schuifwand

Connect

Ontvang de nieuwste CORNELS creaties (maximaal 4x per jaar)