Terrasoverkapping omtoveren tot complete tuinkamer

Buitenleven
Viersoensterras
Wonen
Luxe-tuinkamer-glazen-schuifwand

Exclusieve tuinkamer realiseren

Is uw tuin dé plek waar u tot rust komt? Of graag lange avonden doorbrengt met vrienden en familie. Dan droomt u er zeker van om daar het hele jaar door van te genieten. Een terrasoverkapping biedt de oplossing. Zeker wanneer u de wanden afsluit voor extra comfort, en zo de overkapping omtovert u deze om tot een exclusieve tuinkamer. In deze blog lichten uit met welke systemen we een extra behaaglijke ruimte voor u creëren.

Exclusieve-tuinkamer
Diverse-wanden-tuinkamer

Manieren om de terrasoverkapping af te sluiten voor meer comfort

Van terrasoverkapping naar exclusieve tuinkamer, dat kan meteen bij het samenstellen van de overkapping. Het is ook mogelijk om uw overkapping op een later moment te voorzien van wanden. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos.  Diverse systemen transformeren uw overkapping tot een knusse ruimte. Dankzij het maatwerk geheel naar wens uit te voeren.

Voorbeelden zijn:

Een combinatie van systemen is uiteraard ook mogelijk en zorgt voor een speels effect.

Kantelbare-lamellen-ingebouwd-in-houten-veranda
Glazen-schuifwand-STELLA-CORNELS-GLASS

De vele mogelijkheden van glaswanden

Wilt u uw terras onder alle weersomstandigheden jaarrond gebruiken dan is het afzetten van uw terrasoverkapping met een glassysteem zeer effectief. Bovendien zorgt glas voor licht en ruimte. U profiteer optimaal van daglicht en het onbelemmerde  uitzicht. Groot voordeel van het toepassen een glazen systeem in uw tuinkamer is dat u heerlijk beschut bent en lekker uit de wind zit. Ook blijft regen buiten en waaien er geen bladeren in de overkapping als de glazen wanden dicht zijn.

Aanpassen aan de weersomstandigheden

De flexibiliteit van de diverse systemen maken glas een veel gekozen wand. Door de verschillende mogelijkheden om de wanden te open en te sluiten, past u de wand eenvoudig aan de weersomstandigheden aan. De glazen schuifwanden schuift u eenvoudig open en dicht. Voor volledig panoramisch uitzicht kiest u voor de glazen schuifwanden STELLA CORNELS® Glass, onze dubbelglas schuifwanden BOTEIN CORNELS® Glass zijn voorzien van een robuust aluminium frame en ook de glazen vouwwanden TALITHA CORNELS® Glass hebben aluminium frames.

Dankzij het maatwerk zijn de frames in elke RAL-kleur uit te voeren, net als uw overkapping.  De glazen vouwwanden bieden vele opties als midden opening, opening link en volledig parkeren van de deuren recht of andersom en nog veel meer opties. Bovendien is dit systeem ook volledig geïsoleerd en thermisch onderbroken verkrijgbaar. Gemotoriseerde borstweringen waar de glazen panelen horizontaal openen behoort ook tot de mogelijkheden.

Screen-in-wand-terrasoverkapping
Screen-wand-terrasoverkapping

Screens om de laagstaande zon te weren

Screens in de wand van de terrasoverkapping houdt het laagstaande zonnetje van het terras en zorgt voor privacy (u kijkt wel naar buiten maar men kijkt niet op uw terras). En screens zijn handig om als er een frisse bries staat, te zorgen voor een aangename knusse plek in uw exclusieve tuinkamer.

Louvres-CORNELS-in-wand-tuinkamer
Exclusieve-tuinkamer

Louvres in uw exclusieve tuinkamer

Louvres bieden privacy en comfort. MAIA CORNELS® louvres zijn bovendien kantelbaar om zowel inkijk te voorkomen of juist uitzicht te hebben. Door het kantelen van de louvres bepaalt u zelf de mate van uitzicht en beschutting. De louvres in de wand stelt u naar wens handmatig volledig open, deels gekanteld in hoek naar keuze of helemaal dicht. Op die manier speelt u ook met licht en het weren van de zon, wind en regen.

Dankzij ons maatwerk kiest u het frame in elke gewenste RAL-kleur, hetzelfde geldt voor de louvres waarbij u ook keuze heeft voor uitvoeringen in hout. De louvres in de wanden passen zo in elke stijl van de maatwerk exclusieve tuinkamer.

Rabatwand-in-terrasoverkapping
compete-terrasoverkapping-lamellendak

Vaste wanden behoren ook tot de mogelijkheden

Om van een terrasoverkapping een sfeervolle tuinkamer te realiseren waar u het hele jaar gebruik van maakt, kunnen vaste wanden ook deels wenselijk zijn. Ook daarin is veel mogelijk van vast glas tot rabatwanden.

De CORNELS dealer informeert u graag over de vele mogelijkheden en welk systeem het beste past bij uw wensen en locatie.

 

Deel dit artikel

5 toepassingen voor een lamellenoverkapping

In de hedendaagse architectuur en woninginrichting is de terrasoverkapping met lamellendak een ware sensatie. Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden kunnen deze overkappingen naadloos integreren in diverse woonstijlen.
Lees bericht
lamellen-terrasoverkapping-top-5

Lekker uit de wind op het terras

Hoe zorgt u voor een comfortabel terras aan het water, op pleinen of in de polder?
Lees bericht
inschuifbaar-glazen-windschermen-horeca-SPICA-CORNELS-GLASS

Connect

Ontvang de nieuwste CORNELS creaties (maximaal 4x per jaar)