Overkappingen voor openbare ruimtes

Buiten met binnen verbinden is wat wij doen. Ook architecten betrekken bij het ontwerpen van openbare gebouwen steeds vaker de omgeving bij het pand.

Het overkappen van openbare ruimtes biedt vele voordelen aan de bezoekers. Schaduw als het warm is, droog als het regent en genieten van het buitenleven in comfortabele omstandigheden; én dat in alle seizoenen! 

 

Van winkelstraat tot sportvereniging

CORNELS ® biedt een ruime keuze in hoge kwaliteit overkappingen voor winkelcentra, de winkelstraten, dorpspleinen en markten. Ook voor verenigingen, zoals een voetbalclub en voor publieke ruimtes is CORNELS ® hét merk!

Overkappen van de ruimte, straten en pleinen maakt winkelen aantrekkelijker voor het publiek en dus winst voor winkeliers en markten. Voor sportverenigingen is een inschuifbare terrasoverkapping een goed alternatief voor een overdekte tribune en natuurlijk ook voor het terras bij de sportkantine. Ook voor permanente eventlocaties in een overkapping ideaal om buiten met binnen te verbinden en veel comfort te bieden. 

VOUWDAKEN OF LAMELLEN DAK


Wilt u uw openbare ruimte overkappen met een sfeervol vouwdak voorzien van exclusief doek dat u opent om uw bezoekers schaduw te bieden? En laat u uw bezoekers ook droog lopen als het regent? Of speelt u liever met natuurlijk licht en gaat u voor een strak en stijlvol design met een lamellen dak? De kantelbare lamellen geven een prachtige licht inval en weren de zon of laten deze juist toe wanneer gewenst. Een lamellen dak dat ook open en dicht schuift of het systeem dat beide functie combineert. Vrijwel alles kan!
 

OVERKAPPING MET LAMELLEN DAK


OERSTERK, WATERDICHT EN VENTILEREND

Onze lamellen terrasoverkappingen zijn 100% waterdicht. Wel zo comfortabel in een land waar het ook regelmatig regent. Niets is zo vervelend als opgehoopt vuil, bladeren en water uw ruimte binnen valt bij het openen van uw terrasoverkapping. De unieke, geïntegreerde goten voeren vuil en hemelwaterafvoer onzichtbaar af, zo blijft het altijd schoon en netjes in uw overkapping.

Het is natuurlijk altijd belangrijk om te zorgen voor schone lucht in uw publieke ruimte en nu meer dan ooit. Een lamellen dak biedt ook de mogelijkheid om zowel te ventileren als de zon te weren of juist toe te laten. Bovendien is het dak waterdicht, dus als het regent, sluit het dak. De ventilatie regelt u dan via de gemotoriseerde borstwering in de zijwanden. Ideaal!

Ook op koude dagen is het prettig verblijven in uw ruimte wanneer u kiest voor onze lamellen overkapping. Het is namelijk mogelijk om de lamellen te isoleren. Dat zorgt zowel voor meer comfort, minder condens en ook voor geluidsreductie. Bovendien oersterk: het lamellen dak heeft een draagkracht tot ruim 300 kg sneeuw per m2 (afhankelijk van de grote van de overkapping).

Wilt u uw ruime zoals marktplein, dorpsplein of het terras bij uw sportvereniging in alle weersomstandigheden te gebruiken? Sluit dan ook de zijwanden af met glazen wanden en/of deuren voor extra comfort. Screens of louvres behoren ook tot de mogelijkheden.

De lamellen overkappingen plaatsen we zowel vrijstaand, aan de gevel als zwevend. Dankzij de modulaire uitvoering overkappen is het mogelijk om elk formaat terras te overkappen, van klein tot groot.
 

OVERKAPPING MET VOUWDAK


ELKE VORM IS MOGELIJK

Onze serie inschuifbare terrasoverkappingen met vouwdaken van (exclusief doek) is uniek! Het is een waterdicht schuifdaksysteem met aluminium frame van zeer hoge kwaliteit. Ook dit systeem is maatwerk en dus geheel volgens wens samen te stellen. Alles kan, dankzij de zeer uitgebreide opties en mogelijkheden. Welk formaat, vorm, kleur, doek en wijze van afsluiting van de zijwanden u ook wenst; wij creëren het!

 

LEASE UW TERRASOVERKAPPING! 

Het realiseren van een terrasoverkapping is een behoorlijke investering, die u dubbel en dwars terug verdiend. Wilt u graag de capaciteit van uw ambiance vergroten en uw omzet verhogen, maar heeft u geen budget voor dergelijke uitgaven gereserveerd? Leasen biedt ondernemers de oplossing! 


Uw gasten genieten jaarrond op uw terras, waardoor uw inkomsten meteen veel hoger liggen, dan de maandelijkse uitgave aan de overkapping. Meer weten over deze mogelijkheid? Neem gerust contact met ons op en maak meteen een afspraak om de overkapping in onze showroom uit te zoeken.

 

ONZE DEALERS DENKEN MET U MEE


Van ontwerp tot realisatie. Onze dealers denken graag met u mee. Elke ruimte is anders en vraagt om een andere inrichting. Samen zorgen we er voor dat uw jaarrond terras past bij het geheel of er juist uitspringt! Neem contact op voor een afspraak en wij ontvangen u graag in onze showroom om u de vele mogelijkheden en opties van onze producten te tonen. Maak een afspraak met één van onze specialisten / dealers om uw project te bspreken. Samen bekijken we welke oplossing het beste past bij uw ambiance.